Τα φυσικά καταστήματα που επέλεξαν να δημιουργήσουν και eshop από πάντα είχαν και έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα απέναντι στα «κλασικά» ηλεκτρονικά καταστήματα.
Αυτά τα πλεονεκτήματα τους δίνουν ευελιξία, ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά και μεγάλες ευκαιρίες αύξησης του τζίρου.
Ποια είναι αυτά τα πλεονεκτήματα, γιατί οι ιδιοκτήτες φυσικών καταστημάτων δεν τα γνωρίζουν και πώς μπορούν επιτέλους να τα εκμεταλλευτούν για να αναπτύξουν γρήγορα την επιχείρηση τους;
Ας τα δούμε ένα ένα.
Υπάρχει ήδη έτοιμο πελατολόγιο
Τα κλασικά ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα όταν ξεκινούν: έχουν μηδέν πελατειακή βάση και είναι δύσκολο να βρούν νέους πελάτες, μιας και δεν τους γνωρίζει ακόμα κανένας.
Ένα φυσικό κατάστημα έχει ένα πελατολόγιο, αλλά και ένα brand που το κοινό γνωρίζει και εμπιστεύεται. Συχνά αυτό το κοινό φέρνει γρήγορα πωλήσεις στο eshop ενός φυσικού καταστήματος βοηθώντας τον επιχειρηματία να κάνει γρήγορα απόσβεση της επένδυσης του, αλλά και να έχει κεφάλαια που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διαφήμιση και ανάπτυξη του eshop, γρήγορα.
Μηδέν έξοδα για δημιουργία στοκ προϊόντων
Όλα τα καατστήματα έχουν κάποιο stock σε προϊοντα που πρέπει να ρευστοποιηθεί. Αυτό το στοκ μπορεί να προβληθεί και να πουληθεί άμεσα μέσω ενός eshop.
Ένας νέος επιχειρηματίας ενός «κλασικού» eshop πρέπει να ξοδέψει και να δεσμεύσει ένα μεγάλο ποσό για δημιουργία στοκ και αποθήκης.
Αντίθετα, ένας ιδιοκτήτης φυσικού καταστήματος δε χρειάζεται να ξοδέψει όυτε ένα επιπλέον cent, μιας και το stock είναι ήδη διαθέσιμο στο κατάστημα του, κάτι που του δίνει ένα τρομερό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Γνώση της αγοράς
Ένας ιδιοκτήτης φυσικού καταστήματος ξέρει ήδη την αγορά του, τις ιδιαιτερότητες της, τα προϊόντα που πουλάει, καθώς και ποιοι τα έχουν ανάγκη.
Ετσι, μπορεί πολύ γρήγορα να φτιάξει διαφημιστικές καμπάνιες και να βρει πελάτες, μιας και ξέρει ήδη τα πάντα γύρω από αυτούς και τις ανάγκες τους. Μπορεί να μιλήσει στη γλώσσα τους, να είναι πιο «κοντά» σε όσους έχουν ανάγκη τα προϊόνα και τις υπηρεσίες που προσφέρει και να ξεκινήσει έτσι να χτίζει ένα νέο πελατολόγιο, γρήγορα.
Ένα φυσικό κατάστημα έχει πιθανότατα ήδη το προσωπικό που μπορεί να τρέξει το eshop
Πολλά φυσικά καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν κάποιο υπάλληλο ήδη στο κατάστημα. Με ένα eshop μπορούν να τον/την αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, μιας και μπορεί να βοηθάει στην διεκπεραίωση των παραγγελιών, επικοινωνία με πελάτες κλπ, ειδικά στο νεκρό χρόνο λειτουργίας ενός φυσικού καταστήματος.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένα φυσικό κατάστημα δεν έχει υπαλλήλους; Ισχύουν τα παραπάνω για ακόμα μία φορά. Ο επιχειρηματιάς κατά το νεκρό χρόνο λειτουργίας ενός φυσικού καταστήματος μπορεί να ασχολείται με το eshop, αξιοποιώντας στο έπακρο το χρόνο του, με ουσιαστικά αποτελέσματα και οφέλη.
Αν έχεις επιχείρηση ή φυσικό κατάστημα, όσο το σκέφτεσαι χάνεις χρόνο.
Ειδικά αυτή την περίοδο, όπου υπάρχει μια απίστευτη άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι λάθος μια επιχείρηση να μην εξερευνά έστω, τη δυνατότητα δημιουργίας eshop.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολύ μεγάλες ευκαιρίες, που εμφανίζονται κυριολεκτικά μία φορά κάθε δέκα χρόνια.
Οι επιλογές σου είναι απλές και είναι 2:
- Μένεις μόνο με το φυσικό κατάστημα και δουλεύεις με την τοπική αγορά
- Επενδύεις στην δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος , ξεκινάς με όλα τα πλεονεκτήματα που ανέφερα και αναπτύσσεις ραγδαία την επιχείρηση σου
Εσύ αποφασίζεις.
Δεν ξέρεις τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις ένα eshop;
Τότε, μη χάσεις το ΔΩΡΕΑΝ online σεμινάριο στο οποίο αναλύω τι χρειάζεται κάποιος να ξέρει για να ξεκινήσει ένα επιτυχημένο eshop, κάνοντας τις σωστές επιλογές.
Στο ΔΩΡΕΑΝ online σεμινάριο δεν πουλάμε τίποτα, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό από τώρα.
Απλά θέλουμε να δώσουμε σε κάποιον τις γνώσεις σχετικά με το τι χρειάζεται να ξέρει και να κάνει, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ξεκινήσει τη δημιουργία ενός eshop, ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία του.
Αν ακούγεται ενδιαφέρον, κάνε κλικ στο κουμπι από κάτω, για να μάθεις λεπτομέρειες και να δηλώσεις δωρεάν συμμετοχή.